Bebeğiniz Doğmadan 3 Boyutlu Modeli

Bebeğiniz doğmadan önce hazırlıklara başlarken, anne ve baba adayları her geçen gün ortaya çıkan yeni trendler ve gelişen teknoloji ile hazırlıklarına devam ediyor. Doğum hazırlıkları, bebek odası hazırlıkları, babyshower partisi, fotoğtaf, albüm hazırlıkları vs. bir yana dursun bu süreçte esas  önemli konu tabi ki bebeğin sağlıklı olarak dünyaya gelmesidir. Diğer taraftan doğacak bebeğin kime benzeyeceği de çok merak edilir.

Tüm bu hazırlıklar ile birlikte doğacak bebeğiniz için son dönemde popüler olan bir diğer yenilik ise; bebeğinizin 3D modellemesi. Yani bebeğin anne karnında çekilen 3D ultrason filminin plastik bir modelinin tasarımı ve heykel şeklinde ailelere sunulması.

3d3

Dünyada ve ülkemizde de son dönemde revaçta olan 3d modelleme tekniği, bir çok ebeveyn tarafından tercih ediliyor. Anne ve baba adayları için çok özel bir anı olurken, henüz doğmamış bebeklerinin minik heykelciğine dokunmaları  ise ömür boyu unutulmayacak bir his yaratıyor. Özellikle görme engelli anne adayları için, doğmamış bebeklerinin yüz hatlarına dokunmaları ve  göremedikleri bebekleri ile ilk bağını bu şekilde kurmaları; son derece mutluluk verici duygular hissetmelerini sağlıyor.

3d1

Amerika’ da  “3D Babies” adlı firma, anne karnındaki doğmamış bebeklerin üç boyutlu yazıcı ile bebeğin anne karnında ki şeklinin bire bir ölçütte üç boyutlu heykelini hazırlayarak ailelere sunarken, Japonya’ da “Fasotec” isimli firma ise üç boyutlu minik bebek heykelini su dolu bir kavanoza yerleştirerek, bebeğin  anne karnında ki duruşunu sergilemeye çalışıyor. Ülkemizde de ilk kez “3DTheCompany” tarafından hayata geçirilen “ilkbakışım” projesi; ultrason yardımıyla anne karnındaki bebeklerin yüzlerinin modellenmesi ve 3 boyutlu örneklerinin oluşturulması konusunda, dünyadaki öncü firmalardan biri haline gelmiştir. Gebelik sırasında en ideal haftalardan 20-30. haftalar arasındaki zaman diliminde, doktorunuzun alacağı 3 boyutlu görüntüleri işleyerek size bebeğinizin yüzünün gerçek 3 boyutlu modelini hazırlıyorlar. Sonuç olarak siz de bebeğiniz doğmadan önce onun minik yüzünün heykelini elinizde tutabiliyorsunuz.

 

Daha detaylı bilgi için;  www.ilkbakisim.com adresinden bilgi alabilirsiniz.

Sevgilerimle…

Nihan Yıldırım

 

 

 

 

 

Yorum bırakın