Zencefilli Tarçınlı Yılbaşı Kurabiyesi

Yeni yıla girerken sevdiklerinize hediyeler almak veya evde değişik hediye alternatifleri hazırlamak  çok keyif vericidir.  Özellikle yenilebilir hediye seçenekleri yılbaşı için çok tercih edilebiliyor. Ben de yılbaşı için zencefilli ve tarçınlı kurabiyelerden yapıp hediye olarak hazırladım.

Kurabiyelerin yapımı son derece kolay olduğu için evde bir kaç malzeme ile hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler;

  • 1 yumurta
  • 150 gr pudra şekeri
  • 200 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı toz zencefil
  • Aldığı kadar un

Süslemek İçin;

  • Şeker hamuru
  • Bal

 

Yapımı;

Bir kaba tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı koyup yoğuralım ve içine zencefil ile tarçını ekleyelim. En son aldığı kadar unu ekliyoruz ve ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. Kurabiyelerimizi istenilen kalıplarda şekil vererek, yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Önceden 170 derece ısıtılmış fırına verilir ve yaklaşık 10 dakika pişirilir. Her fırın farklı pişirebilir, bu nedenle kurabiyeler pişerken kontrol etmek iyi olur.

image

Piştikten sonra kurabiyelerimizi soğumaya bırakıyoruz. Diğer taraftan şeker hamurunu bir müddet elimizle yoğuruyoruz ve elimizin ısısı ile yumuşatıp açılmaya hazır hale getiriyoruz. Merdane ile nişasta serptiğimiz tezgahta hamurumuzu açıyoruz. Kurabiyelere kullandığımız aynı kalıpla şeker hamurlarını kesiyoruz. Ben şeker hamurlarını bal ile yapıştırdım. Balı kurabiyeye az miktarda uygulayıp şeker hamuruyla kaplayabilirsiniz.

Ayrıca eğer şeker hamuruna  isim veya şekil yapacaksanız, kurabiyeye yapıştırmadan önce yapmanızda fayda var. Böylece kurabiyelerin kırılmasını önlemiş oluyorsunuz. Ben kurabiyeleri yaptıktan sonra hasır bir sepete doldurup minik bir kurabiye sepeti hazırladım. Yılbaşı için güzel ve lezzetli bir hediye seçeneği oldu, siz de sevdiklerinize hazırlayıp hediye edebilirsiniz.

image

Zencefilli- Tarçınlı Kurabiye Sepeti

 

Şimdiden afiyet olsun 🙂

 

Sevgilerimle…

Nihan Yıldırım

 

 

 

 

 

 

 

Yorum bırakın