Kremalı Sebzeli Kış Çorbası

Kış aylarında sevdiğimiz sebzelerle hazırladığımız çorbalar, hem besleyici hem de adeta antibiyotik etkisi ile kış aylarının vazgeçilmez öğünlerinden birisidir. Özellikle mevsiminde olan sebzelerle hazırlanan bir sebze çorbası,  soğuk kış günlerinde çok faydalıdır, ayrıca hazmı da kolaylaştırır. Dilediğiniz sebzelerle çorbanızı yaparken, lezzetine lezzet katmak için et yada tavuk suyunu da mutlaka ekleyin.

img_0634

Defne’nin Çorbası 😍

Hazırladığınız çorbadan bir miktar ayırarak, (tuzsuz ve karabibersiz) bebeğinize de yedirebilirsiniz. Ben içine; cici bebenin bebekler için olan ekmeğinden koyuyorum, kızım da severek afiyetle içiyor. Tarifi yaparken farklı sebzelerle değişiklikler de yapabilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış nohut
  • Bir kaç yaprak beyaz lahana
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet kereviz sapı
  • 1/3 demet dereotu
  • 1/3 demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 5 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

İlk olarak soğanları doğrayalım ve tereyağı eklediğimiz tenceremizde, 1-2 dakika soteleyelim. Ardından küp küp doğradığımız havuç ve  patatesleri de atıp biraz karıştırdıktan sonra et suyumuzu ekleyelim. İçine bulgur, lahana, kereviz sapı, dereotu, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyerek kaynamaya bırakalım.

Kaynamaya başladıktan sonra haşlanmış nohutlarımızı ve kremamızı ekleyelim, 5 dakika daha kısık ateşte pişirelim. Çorbamız piştikten sonra dilerseniz içindeki sebzelerle birlikte yada blendırdan geçirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…:)

 

Sevgilerimle

Nihan Yıldırım

2 thoughts on “Kremalı Sebzeli Kış Çorbası

Yorum bırakın